55% να προκριθεί ο Θεσπρωτός άνευ αγώνος

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κλήρωση της Δευτέρας για τον Θεσπρωτό (15:00).

Στην κληρωτίδα θα τοποθετηθούν 21 ομάδες και από αυτές θα πρέπει να προκύψουν 16 ομάδες. Οι 16 κυπελλούχοι των ΕΠΣ που θα απομείνουν θα αντιμετωπίσουν εντός έδρας μία από τις 16 ομάδες που συμμετέχουν στη Φούτμπολ Λιγκ. Στην αυριανή κλήρωση θα μπει σίγουρα ο Μέγας Αλέξανδρος, που προκρίθηκε από την 1η φάση χωρίς αγώνα. Από τις υπόλοιπες 20, οι 11 θα περάσουν απευθείας στην 3η φάση και οι άλλες 9 (συν τον Μέγα Αλέξανδρο) θα δώσουν μονό αγώνα για την πρόκρισή  τους.

Συγκεκριμένα η προκήρυξη της ΕΠΟ αναφέρει:

2η Φάση

Θα συμμετέχουν οι είκοσι επτά (27) Ομάδες που προκρίθηκαν από τη 1η Φάση. Με κλήρωση θα περνάνε πέντε (5) Ομάδες άνευ αγώνα στην επόμενη Φάση και οι υπόλοιπες είκοσι δύο (22) αφού χωριστούν σε δύο (2) ζώνες με γεωγραφικά κριτήρια (ΒΟΡΡΑΣ-ΝΟΤΟΣ) θα δημιουργήσουν έντεκα (11) ζευγάρια, από τα οποία μετά από μονούς αγώνες αποκλεισμού θα προκύψουν έντεκα (11) Ομάδες, οι οποίες μαζί με τις πέντε (5) Ομάδες που θα περάσουν άνευ αγώνα θα προκριθούν στην επόμενη Φάση. Το σύνολο των Ομάδων που θα προκριθούν για την 3η Φάση θα είναι δέκα έξι (16).

Στη διαδικασία της κλήρωσης θα τοποθετηθούν οι Ομάδες σε δύο (2) κληρωτίδες όπως διαχωρίστηκαν βάσει γεωγραφικών κριτηρίων.

Γηπεδούχος Ομάδα θα είναι αυτή που κληρώνεται πρώτη.

Η Ομάδα που θα προκριθεί άνευ αγώνα από την 1η Φάση, δεν δύναται να συμπεριληφθεί στις 5 Ομάδες που θα προκριθούν άνευ αγώνα από την 2η Φάση.

Στην εν λόγω Φάση εάν το αποτέλεσμα του αγώνα δεν αναδεικνύει νικητή, τότε εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 20 παρ. 12 του Κ.Α.Π.

P