Αλλαγές στο πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΔΕ

Σημαντικές αλλαγές τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά και στο εισιτήριο ανόδου στην Α2 κατηγορία στη φετινή αγωνιστική χρονιά για το βόλεϊ της ΕΣΠΕΔΕ…

…όπου πέρα από τα καλά έχει και κάποιες αυστηρές κυρώσεις για τις ομάδες αν αποχωρήσουν αλλά και μέτρα για το προπονητικό κομμάτι.

Αύριο Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 12:30 θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της όλων των πρωταθλημάτων της Β΄ Εθνικής της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε. που θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία της Ένωσης στα Ιωάννινα ενώ θα υπάρξουν και αλλαγές στην φετινή αγωνιστική χρονιά 2017-2018.

Το πρωτάθλημα Ανδρών όπου δικαίωμα συμμετοχής έχουν 7 σωματεία (Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων, Α.Σ. Γιάννενα, Φ.Ε. Ιωαννίνων, Ερμής Ηγουμενίτσας, Βολίδα Κέρκυρας, Α.Ο. Πρέβεζας και ο Γ.Σ. Άρτας και θα διεξαχθεί σε δύο γύρους και θα ακολουθήσουν play-off για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Η αλλαγή σε σχέση με τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια είναι πολύ σημαντική και αυτό γιατί θα ακολουθήσει νέο πρωτάθλημα δύο γύρων με τον 1ο της κανονικής διάρκειας να ξεκινάει με μπόνους 4 βαθμών, τον 2ο με 3 βαθμούς, τον 3ο με 2 βαθμούς και τον 4ο με 1 βαθμό. Ξεχνάμε πλέον την μεταφορά νικών και τα χιαστί 1ος – 4ος, 2ος – 3ος.

Στο πρωτάθλημα Γυναικών και στον 1ο υποόμιλο, με τις ισχυρές ομάδες δικαίωμα συμμετοχής έχουν Φιλαθλητικός Πρέβεζας, Ηρακλής Ιωαννίνων, Φ.Ε. Ιωαννίνων, Βολίδα Κέρκυρας, Ιωνικός Αγρινίου, Παναιτωλικός, Φιλία Άρτας και ο Γ.Σ. Άρτας.

Εδώ οι τρεις πρώτες της κανονικής διάρκειας θα συμμετέχουν στα play-off με μπόνους 3 βαθμούς ο 1ος, 2 βαθμούς ο 2ος και 1 βαθμό ο 3ος.
Βέβαια από φέτος οι πρωταθλήτριες ομάδες Ανδρών-Γυναικών δεν ανεβαίνουν απευθείας στην Α2, αλλά θα δώσουν αγώνες μπαράζ με τους Πρωταθλητές Θεσσαλονίκης, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας-Κεντρικής Ελλάδας. Από τις πέντε (5) ομάδες οι τρεις (3) θα ανέλθουν στην Α2 Εθνική κατηγορία.

Ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή και αποσυρθούν για διάφορους λόγους στην Α΄ φάση του πρωταθλήματος θα έχουν αυστηρές κυρώσεις, καλούμενες να πληρώσουν πρόστιμο 1000 ευρώ και αφαίρεση έξι (6) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα.

Τέλος στον πάγκο κάθε ομάδος πλέον θα κάθονται μόνο προπονητές διπλωματούχοι με κάρτα από τον ΣΕ.Π.ΠΕ..
*Πληροφορίες κειμένου: ArtaVolley

P