Αμανατίδης: «Ο Θεσπρωτός είναι μια ομάδα που θέλει ιδιαίτερη προσοχή»

Εμπιστοσύνη στους παίκτες του και το πλάνο της ομάδας, αλλά και προσοχή στα καλά στοιχεία του Θεσπρωτού. Αυτά ήταν τα βασικά σημεία των δηλώσεων του Γιώργου Αμανατίδη, στο makedonikos.gr, πριν την αναμέτρηση των «πρασίνων» με την ομάδα της Ηγουμενίτσας (20/11, 15:00).

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Μακεδονικού:

Τι περιμένετε από την ομάδα του Θεσπρωτού;

«Η ομάδα του Θεσπρωτού είναι μια ομάδα πολύ συγκεντρωμένη, όσον αφορά στο αμυντικό της κομμάτι. Έχουμε δουλέψει πολύ πάνω σε αυτό, έχουμε κάνει την ανάλυση μας για τον Θεσπρωτό. Είναι μια ομάδα που θέλει ιδιαίτερη προσοχή, γιατί όπως σας είπα είναι αρκετά δουλεμένο σύνολο στην αμυντική λειτουργία και συγχρόνως χτυπάει στην κόντρα αποτελεσματικά».

Η ομάδα δεν απειλείται εύκολα, όμως μετά από τρία επίσημα παιχνίδια φέτος, σε Κύπελλο και Πρωτάθλημα, ακόμη δεν έχει σκοράρει γκολ σε ροή αγώνα. Σας προβληματίζει αυτό;

«Το θέμα είναι ότι η ομάδα βγάζει τις ευκαιρίες. Δηλαδή και στο τελευταίο παιχνίδι έχουμε κάνει αρκετές ευκαιρίες να βρύμε γκολ, αλλά και στα προηγούμενα. Οπότε τώρα περιμένουμε όλα αυτά να γίνουν σωστά και σε επίπεδο εκτέλεσης, να έχουμε το καθαρό μυαλό και να είμαστε πιο ήρεμοι στην τελική. Θα προβληματιζόμουν αν η ομάδα δεν έβγαζε ευκαιρίες. Το ότι βγάζει, δείχνει ότι έχει το πλάνο της, ότι φτάνει εύκολα στην περιοχή. Θα έρθουν και τα γκολ».

Είναι η πρώτη εβδομάδα που έχεις όλους τους ποδοσφαιριστές στην διάθεση σου, εξαιρουμένου του Λούκα Μπουλάτοβις που θα λείψει για αρκετούς μήνες. Νιώθεις τυχερός;

«Σίγουρα όταν έχεις όλα τα παιδιά στην διάθεση σου, αισθάνεσαι αυτήν την χαρά, αλλά συγχρόνως αισθάνεσαι και ένα άγχος, πιο πολύ για τα παιδιά, για εκείνα που θα μείνουν εκτός αλλά και εκείνα που δεν θα ξεκινήσουν το παιχνίδι. Πάντα για έναν προπονητή θεωρώ ότι αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Αλλά εμείς πάντα κοιτάμε να παίζουν αυτοί που είναι πιο έτοιμοι σε κάθε παιχνίδι. Αυτό κοιτάμε και αυτό κάνουμε γενικά ως επιτελείο».

Στο παιχνίδι, μεταξύ άλλων, παιδιά από το Ελληνικό Παιδικό Χωριό θα συνοδεύσουν τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ο σύλλογος κάλεσε το κοινό να συγκεντρώσει τρόφιμα στα καλάθια που θα ετοιμάσει για το Χωριό, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την προώθηση του. Πώς αισθάνεσαι για τις πρωτοβουλίες αυτές του Μακεδονικού;

«Η ομάδα του Μακεδονικού έχει αποδείξει τόσα χρόνια ότι είναι κοντά στα προβλήματα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Αξίζει σεβασμό και θαυμασμό ο σύλλογος σε αυτό. Εμείς, με τη σειρά μας, όσοι είμαστε στον οργανισμό του Μακεδονικού αλλά και ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο, πρέπει να βοηθήσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση. Να βοηθάμε σε τέτοιες πρωτοβουλίες γενικά. Αξίζουν συγχαρητήρια στον σύλλογο».

P