Αθλητική Ένωση Σουλίου (1992-2005)

14 χρόνια ζωής και ένα πρωτάθλημα Γ κατηγορίας μέτρησε ο σύλλογος από το Τσαγγάρι Σουλίου.

Η ομάδα ιδρύθηκε το 1992 με έδρα το Τσαγγάρι – Σουλίου με παιδιά αποκλειστικά από τα Σουλιωτοχώρια. Πρώτος πρόεδρος διετέλεσε ο Γρηγόρης Γκοτζιάς και ακολούθησαν ο Ηλίας Τσελίκος και ο Σπύρος Τσίπης.
Η Α.Ε. Σουλίου είχε ως 1η έδρα το γήπεδο Γαρδικίου και 2η το γήπεδο της Γλυκής.
Πρώτος επίσημος αγώνας ήταν απέναντι στον Θεσπρωτό, για το κύπελλο το 1992.
Η ομάδα του Τσαγγαρίου την δεύτερη σεζόν που συμμετείχε στα τοπικό, το 1993-94 κατέκτησε το πρωτάθλημα της Γ κατηγορίας και ανέβηκε στη Β κατηγορία όπου συμμετείχε μέχρι το 2000. Την σεζόν 2000-2001 ενώ δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα, δεν κατάφερε να αγωνιστεί. Επέστρεψε στο τοπικό την επόμενη χρονιά και για μια πενταετία μέχρι το 2005, όπου είχε έδρα, το γήπεδο Τσαγγαρίου. Τελευταίο παιχνίδι της ΑΕ Σουλίου ήταν στο Καστρί, στις 27/11/2005  με αντίπαλο τον Θύαμι, για το πρωτάθλημα της Β κατηγορίας γνωρίζοντας την ήττα με βαρύ σκορ (7-0).

Η ομάδα της Αθλητικής Ένωσης Σουλίου το 1992 στο γήπεδο Γαρδικίου.
Όρθιοι από αριστερά: Λούτσης Ευθύμιος (Μέλος Δ.Σ.), Ντρίτσος Σάκης, Δημητρίου Γιώργος, Ζαχαριάς Κώστας, Ζαχαριάς Νίκος, Λαμπρόπουλος Αλέκος, Μπέλλος Ηλίας, Τσίπης Μάρκος, Ζαχαριάς Αναστάσιος, Λαμπρόπουλος Λευτέρης, Σπυρόπουλος Κώστας (παίκτης-προπονητής).
Καθιστοί: Ζαχαριάς Βασίλης, Μπόλωσης Βαγγέλης, Τσελίκος Ηλίας, Τζήμας Κώστας, Ντάγκας Αναστάσιος, Σπύρου Κώστας, Ντρίτσος Ηλίας.

*Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Τσελίκο Ηλία για την φωτογραφία και τα στοιχεία που μας έδωσε.

P