• Αυγενάκης: «Ποτέ δεν είπα “ξεχάστε την ΕΡΤ”»

  458 προβολές
 • Έμμεση αναφορά στην Super League 2 και την Football League έκανε ο Λευτέρης Αυγενάκης…

  …στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μέσω της τηλεδιάσκεψης.

  Για την σταδιακή επιστροφή του αθλητισμού στην κανονικότητα αναφέρθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης σε συνέντευξη Τύπου μέσω της τηλεδιάσκεψης.

  Ο υφυπουργός Αθλητισμού επανέλαβε πως για την επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου ή άλλου αθλήματος την τελικό λόγο έχουν οι ειδικοί.

  «Υπάρχει μεγάλη συζήτηση για έναρξη επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Το ενδιαφέρον όμως, είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Η Σούπερ Λιγκ 1 αιτήθηκε σταδιακή άρση μέτρων. Αντίστοιχο αίτημα έγινε και από ΠΣΑΠ. Έτσι, επιτρέπονται από αύριο οι ατομικές προπονήσεις ποδοσφαιριστών σε ολιγομελή γκρουπ 6-8 ατόμων. Στείλαμε σήμερα στη Σούπερ Λιγκ 1 τα σχετικά πρωτόκολλα.
  Σε καθημερινή βάση παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Η επανεκκίνηση θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, αυτό είναι σαφές. Το πότε θα ξεκινήσει το κάθε άθλημα αποφασίζεται με βάση τις εισηγήσεις των επιστημόνων. Τους ακούμε μέχρι τώρα και δεν χάσαμε. Θα στείλουμε κλιμάκια σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ. Η πλήρης άρση των μέτρων δεν γίνεται να απαντηθεί σήμερα. Δεν υπάρχει ημερομηνία».

  Για την Super League 2 είπε: «Αναμένουμε τις αποφάσεις της Σούπερ Λιγκ 2 να αποφασίσει τι θέλει να κάνει, εδώ είμαστε (σ.σ αποφάσισε να αιτηθεί επιστροφή στις προπονήσεις). Εδώ είμαστε να αξιολογήσουμε τι συμβαίνει και τι πρέπει να διορθώσουμε».

  Παράλληλα, ο Αυγενάκης διέψευσε την ατάκα που είχε πει για τα λεφτά της ΕΡΤ αναφορικά με την Super League 2 και την Football League: «Δεν είπα ποτέ “ξεχάστε την ΕΡΤ” σε πρόσφατη συνέντευξη μου. Παραποιήθηκαν τα λεγόμενα μου. Πρέπει να εμπλουτίσει το πρόγραμμα της με περισσότερα αθλήματα ώστε και αυτά με τη σειρά τους να απευθυνθούν σε χορηγούς. Έχουμε ήδη επεξεργαστεί το πλαίσιο, θα μου επιτρέψετε να μην μπω σε ανακοινώσεις. Ο Πρωθυπουργός ενδιαφέρεται προσωπικά για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Να μείνει ήσυχη η αθλητική κοινότητα, τρέχουμε με έναν πιο γρήγορο ρυθμό και καταφέραμε πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα».

  mikriliga.com

  • P