• Χατζηπέτρου: “Υπερήφανος για τους ποδοσφαιριστές μου, είχαμε άψογη συνεργασία”

  1068 προβολές
 • Ο προπονητής του Θύαμι Καστρίου μίλησε στο “Theball”.

   

  O Θύαμις κέρδισε το πρωτάθλημα και την άνοδο, έπειτα από τη διακοπή λόγω covid-19, με τον Παναγιώτη Χατζηπέτρου να πιστώνεται ακόμα μια επιτυχημένη σεζόν στο βιογραφικό του. Ο 54χρονος προπονητής είδε την ομάδα του να σημειώνει 18 νίκες σε 20 αγώνες στο φετινό τοπικό πρωτάθλημα ενώ το Καστρί προκρίθηκε και στον τελικό του Κυπέλλου.

  Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο “Τheball”:

  “Πριν ξεκινήσουμε θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το βήμα που μου δίνετε, καθώς και για την στήριξη σας στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με την συνεχή παρουσία σας στα γήπεδα της Θεσπρωτίας και όχι μόνο.”
  Ποια η γνώμη σου για την διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων;
  “Η διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ήταν επιβεβλημένη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού γιατί αυτό που προέχει είναι η ανθρώπινη ζωή και η υγεία.”
  Πιστεύεις ότι η ομάδα σου θα μπορέσει την επόμενη σεζόν να ανταποκριθεί στην Γ’ Εθνική;
  “Η ομάδα με κάποιες προσθήκες αξιόλογον παικτών απ΄ την περιοχή μας και με την προϋπόθεση να παραμείνει ο βασικός κορμός της ομάδας, είμαι σίγουρος ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της Γ’ Εθνικής. Αυτό που χρειάζεται είναι η συντονισμένη προσπάθεια διοίκησης, προπονητικού τιμ, των ποδοσφαιριστών και των φιλάθλων,καθώς και η οικονομική στήριξη των φορέων της περιοχής και των επιχειρηματιών. Η περιοχή μας διαθέτει αξιόλογους ποδοσφαιριστές οι οποίοι για να ακολουθήσουν χρειάζεται η κατάλληλη οργάνωση και το κατάλληλο κίνητρο.”
  Πόσο δύσκολη θα είναι επόμενη μέρα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σε οικονομικό επίπεδο για τους συλλόγους;
  “Οι διοικήσεις των ερασιτεχνικών σωματείων αιμορραγούν οικονομικά για να συντηρήσουν της ομάδες, ειδικά τα τελευταία χρόνια που δεν υπάρχουν επιχορηγήσεις ή έχουν περιορισθεί στο ελάχιστο. Αν αναλογιστούμε και την οικονομική κρίση όπως και την απαγόρευση των εκδηλώσεων που έχει επιβληθεί απ΄ τις οποίες οι ομάδες προσδοκούσαν κάποια έσοδα τότε καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολη θα είναι η χρονιά που ακολουθεί.”
  Ποια ήταν τα συστατικά της επιτυχίας για τον φετινό Θύαμι;
  “Για να κάνεις πρωταθλητισμό το πρώτο που πρέπει να κοιτάξεις είναι να στελεχώσεις την ομάδα με τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές. Δεν φτάνουν όμως όλοι όσοι κάνουν πρωταθλητισμό στην επιτυχία. Το πρωτάθλημα θα πάει σε αυτόν που το θέλει περισσότερο σε αυτόν που θα κάνει τις περισσότερες θυσίες.”
  Κατέκτησες άλλο ένα πρωτάθλημα σαν προπονητής. Πως αισθάνεσαι γι΄ αυτό το νέο επίτευγμα;
  “Είμαι πολύ ικανοποιημένος για την επίτευξη του στόχου που βάλαμε στην αρχή της χρονιάς αν και θα ήθελα να τελειώσει μέσα στο γήπεδο χωρίς αυτό να μειώνει την επιτυχία, μην ξεχνάτε ότι ήμασταν πρώτοι όλη την χρονιά και φτάσαμε και στον τελικό του κυπέλλου. Αισθάνομαι πραγματικά υπερήφανος για τους ποδοσφαιριστές μου, για την άψογη συνεργασία που είχαμε.
  Θέλω να σας ευχαριστήσω και να ευχηθώ καλό καλοκαίρι και γρήγορα να ξεπεράσουμε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.”

  • P