Εγκρίθηκε κονδύλι 70.000€ για την ανακατασκευή του γηπέδου Καστρίου

Με απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη…

και έγκριση του αναπληρωτή Υπουργού Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το έργο για την βελτίωση του γηπέδου των τοπικών κοινοτήτων  Καστρίου-Αγ.Βλασίου του Δήμου Ηγουμενίτσας. Το έργο αφορά την κατασκευή κερκίδων για του θεατές αλλά και άλλες βελτιωτικές παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 70.000€.

Σημειώνεται ότι το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Υπ. Αθλητισμού και του Δήμου Ηγουμενίτσας, ώστε με την συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών των δύο φορέων να περάσουμε στο στάδιο της υλοποίησης.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης δήλωσε  για την εξέλιξη αυτή:
« Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Αθλητισμού  Γιώργο Βασιλειάδη αλλά και τον Αλέξη Χαρίτση για την ανταπόκρισή τους. Στόχος μας είναι με μικρές και μελετημένες παρεμβάσεις να στηρίξουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, στήριγμα της νεολαίας σήμερα,  ξεκινώντας από τις υποδομές». Στην συνέχεια αναφερόμενος στη πορεία εξέλιξης του έργου πρόσθεσε « Είχαμε απευθυνθεί με επιστολή εγκαίρως στους τρεις δήμους του νομού για να στείλουν ώριμες  μελέτες στο στάδιο των τεχνικών δελτίων στη Γ.Γ. Αθλητισμού για μικρά και υλοποιήσιμα έργα. Θα ήθελα να καλέσω εκ νέου τους Δήμους της Θεσπρωτίας να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα που τους παρέχει η κυβέρνηση για έργα αθλητικών εγκαταστάσεων μερικών δεκάδων χιλιάδων €. Αυτό που θέλουμε είναι όχι μεγάλα και άχρηστα έργα αλλά μικρές και χρήσιμες παρεμβάσεις που βελτιώνουν το επίπεδο των υποδομών και δίνουν τη δυνατότητα στη νεολαία να αθληθεί, να κοινωνικοποιηθεί και να εκτονωθεί».

Από την πλευρά του ο Θύαμις Καστρίου εξέδωσε μέσω της επίσης σελίδας του στο facebook την παρακάτω ευχαριστήρια ανακοίνωση.
“Και εμείς με τη σειρά μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε εσάς κ Κάτση που στέκεστε αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλουμε να κρατήσουμε την νεολαία κοντά στον αθλητισμό και να αναδείξουμε τα χωρία μας!!Ελπίζουμε τα έργα βελτίωσης να προχωρήσουν με την ίδια αποτελεσματικότητα απο τον αρμόδιο φορέα υλοποίησης !!”

P