• Έως το φθινόπωρο οι εκλογές στην ΕΠΟ

  423 προβολές
 • Οι εκλογές της ΕΠΟ θα γίνουν το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο.

  Εγκρίθηκαν και πέρασαν οι αλλαγές στο καταστατικό της ΕΠΟ κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση για το χρονικό διάστημα που αφορά στις εκλογές της Ομοσπονδίες.

  Με 55 «ναι», 8 «όχι» και 3 λευκά «κλείδωσε» πως η εκλογική διαδικασία θα γίνει το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός και 5 Ενώσεις κατέθεσαν ένσταση ζητώντας η διοίκηση Γραμμένου να παραμείνει έως τον Αύγουστο του 2021.

  Για να εγκριθούν οι αλλαγές, σύμφωνα και με τη τροπολογία Αυγενάκη, προαπαιτούμενο ήταν να ψηφίσουν υπέρ τα 3/4 του σώματος. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΠΑΕ Άρης και ΠΑΕ ΑΕΛ μαζί με τις Ενώσεις Πειραιά, Ηλείας, Λασιθίου, Χανιών Ρεθύμνου ψήφισαν «όχι» για ευνόητους λόγους και μοιραία απορρίφθηκε το σχετικό «αίτημα».

  Επιπλέον, τα «λευκά» ήταν της ΠΑΕ Ατρόμητος και των ΕΠΣ Κέρκυρας, Κεφαλονονιάς, ενώ 55 Ενώσεις είπαν «ναι» στην τροποποίηση του Καταστατικού ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τις εκλογές μέχρι το φθινόπωρο και δείχνοντας την τάση που ήδη ξέρουμε πως έχει διαμορφωθεί.

  Ειδικότερα την τροποποίηση υπερψήφισαν οι ΕΠΣ: Ξάνθης, Αν.Αττικής, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Δ.Αττικής, Δωδεκανήσου, Έβρου, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ημαθίας, Ηπείρου, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλίας, Θράκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Λακωνίας, Λάρισας, Λέσβου, Μακεδονίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλας, Λευκάδας, Σερρών, Φθιώτιδας, Χαλκιδικής, Χίου, Τρικάλων και ο εκπρόσωπος του ποδοσφαίρου σάλας. Ακόμη οι ΠΑΕ Ξάνθη, Παναθηναϊκός, Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Βόλος.

  Σε ό,τι αφορά την ένσταση του Ολυμπιακού και του «μπλοκ» με το ερυθρόλευκο ρεύμα ο στόχος ήταν ξεκάθαρος: να μπλοκαριστούν οι εκλογές και να κερδηθεί χρόνος καθώς τα κουκιά δεν βγαίνουν.

  Πρακτικά ο Ολυμπιακός ήθελε την παραμονή Γραμμένου(!) έως το 2021 καθώς υποστήριξε ότι η θητεία λήγει τον επόμενο Αύγουστο.

  Πηγή: Μikriliga

  • P