• Καρβούνης: «Εξαιρετικά δύσκολη η συνέχιση των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων»

  472 προβολές
 • Το «Τheball» επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Θεσπρωτίας Χρήστο Καρβούνη…

  …από τον οποίο ζήτησε την άποψή του για τη συνέχιση ή μη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

  Ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ αρχικά ανέφερε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολη η συνέχιση των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων αιτιολογώντας την άποψή του., ενώ έκλεισε λέγοντας «Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την προστασία της υγείας των εμπλεκομένων και κυρίως των αθλητών».

  Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσε ο Χρήστος Καρβούνης, ο οποίος μας τόνισε ότι εκφράζει καθαρά την προσωπική του άποψη:

  «Η συνέχιση των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων είναι πρακτικά αδύνατη για τους εξής λόγους:

  1. Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι, όταν επιτραπεί η διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων, αυτοί να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, πράγμα που στα γήπεδα των τοπικών κυρίως κατηγοριών είναι αδύνατο, αφού δεν υφίσταται αστυνόμευση και δεν είναι δυνατό να εξασφαλισθεί η μη προσέλευση θεατών.
  2. Επιπλέον, εάν υπολογίσουμε ότι οι αγώνες αυτοί θα αρχίσουν αρχές Ιουνίου το συντομότερο, θα μιλάμε για μια πραγματική οικονομική καταστροφή για τα ερασιτεχνικά σωματεία, αφού θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν το γεγονός πως, όταν αυτά υπολόγιζαν να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματά τους μέσα Απριλίου είτε αρχές Μαϊου κατά περιοχή και όταν τον Ιούνιο στις τουριστικές περιοχές θα αρχίσει δειλά- δειλά να επανέρχεται ο τουρισμός, στις δε αγροτικές οι αντίστοιχες εργασίες και καλλιέργειες, θα είναι αδύνατη η συμμετοχή των αθλητών. Επίσης, δε θα πρέπει να μας διαφύγει το γεγονός των σχολικών εξετάσεων, προαγωγικών είτε πανελλαδικών.
  3. Η έναρξη πρωταθλημάτων τον Ιούνιο προϋποθέτει έναρξη προπονήσεων το αργότερο στα μέσα Μαϊου. Είναι δυνατό να εξασφαλισθεί η ασφάλεια ποδοσφαιριστών και προπονητών;
  4. Κυρίαρχα θεωρώ πως είναι δεν είναι δυνατή η προστασία της υγείας των αθλητών, προπονητών και διαιτητών, που πρέπει να αποτελέσει και το πρώτιστο κριτήριο.
  5. Όταν στα ξένα επαγγελματικά πρωταθλήματα γίνεται λόγος για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών καθ’ όλο το έτος 2020, για συγκεκριμένο τρόπο προπονήσεων, ενδεχομένως και για χρήση μασκών (π.χ. Γερμανία) κατά τις προπονήσεις και αγώνες, είναι δυνατό να εφαρμοσθούν τα ανωτέρω μέτρα σε τοπικά πρωταθλήματα;

  Η σύσταση Υγειονομικής Επιτροπής από τον κ. Υφυπουργό Αθλητισμού, καθώς και οι οδηγίες από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία,  θα δώσουν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα, καθώς η συνέχιση, είτε η οριστική διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, πρέπει να βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα και μόνο, με κύριο μέλημα την προστασία της υγείας όλων των εμπλεκομένων.

  Δυστυχώς, ο τρόπος εξέλιξης της πανδημίας του κοροναϊού και το γεγονός  πως όλοι βρίσκονται σε αχαρτογράφητα νερά, κυρίως δε το γεγονός πως τα μηνύματα από τους επιστήμονες δεν είναι αισιόδοξα, όσον αφορά την ύπαρξη δεύτερου κύματος, δεν επιτρέπουν αισιοδοξία για τη συνέχιση των ερασιτεχνικών κυρίως πρωταθλημάτων. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την προστασία της υγείας των εμπλεκομένων και κυρίως των αθλητών.»

  • P