“Μαγειρέματα” στη Γ’ Εθνική

Αναδιάρθρωση, επανεξέταση και όλα τα συναφή στη Γ’ Εθνική, στην προσπάθεια που πραγματοποιείται έτσι ώστε οι συνθήκες να είναι καλύτερες. Θα είναι όμως; Για να δούμε τι ισχύει μέχρι σήμερα.

Τι θα ισχύσει αν δεν… αλλάξουν τα δεδομένα

Η νέα Γ΄ εθνική θα θυμίζει σε πολλά σημεία την παλιά Δ΄ εθνική. Αφού πειραματίστηκαν με λίγους ομίλους και σε περιόδους χαλεπούς για το ποδόσφαιρο, με αρκετές ομάδες να στενάζουν οικονομικά κι άλλες να υπολειτουργούν, έπειτα από ένα πρωτάθλημα χαμηλής στάθμης και ανταγωνισμού, αποφασίστηκε λοιπόν η αναδιάρθρωση.

Η Γ΄ εθνική της νέας περιόδου θα έχει 8 ομίλους με περίπου 14 ομάδες ανά όμιλο. Απομένει να ξεκαθαρίσει ο ακριβής αριθμός ομάδων που θα είναι στη Γ΄ εθνική, όπως επίσης και ποιες θα… δηλώσουν συμμετοχή (μέχρι τις αρχές Αυγούστου). Σημείο τριβής, πάντως, για πολλούς είναι το γεγονός πως όσον αφορά τον προβιβασμό, αποφασίστηκε οι πρωταθλήτριες των ομίλων να παίζουν μεταξύ τους μπαράζ και να κερδίσουν την άνοδο οι μισές.

Αρκετοί είναι αυτοί που χαρακτηρίζουν άδικο αυτό το σύστημα, καθώς οι κόποι (και ο… προϋπολογισμός) μιας περιόδου θα κριθούν μέσα από ένα σύνολο 6 αγώνων μπαράζ. Από την άλλη μεριά, αναφορικά με τον υποβιβασμό, θεωρώντας δεδομένο πως οι πρωταθλήτριες των Ενώσεων θα ανέρχονται απευθείας, από τη Γ΄ αναμένεται να υποβιβάζονται περίπου 6 ομάδες ανά όμιλο.

P