• Μητσέλος: «Ο Θεσπρωτός είναι πάνω απ’ όλους μας»

  800 προβολές
 • Την πρώτη του συνέντευξη μετα την εκλογή του στο Δ.Σ. του Ερασιτέχνη Θεσπρωτού…

  …παραχώρησε στο «Τheball» ο Αλέξης Μητσέλος,  Ο Μήτσελος εκλέχτηκε πρώτος σε σταυρούς στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ στο “Πάνθεον”.

  Κατ’ αρχας συγχαρητήρια! Ξεκινώντας τη συνέντευξη θα ήθελα να μου πεις πώς πήρες την απόφαση να βάλεις υποψηφιότητα για τον Ερασιτέχνη και ποιοι ήταν οι λόγοι;
  «Τα τελευταία χρόνια έχω δεθεί αρκετά με την ομάδα του Θεσπρωτού και μετά από συζητήσεις με ανθρώπους που αγαπάνε και στηρίζουν την ομάδα αποφάσισα να ασχοληθώ με τον ερασιτέχνη και να κάνω ότι καλύτερο για το σωματείο.»

  Τα πρώτα σου συναισθήματα και μάλιστα με πρωτιά σε σταυρούς.
  «Σίγουρα μεγάλη χαρά αλλά ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη για να ανταπεξέλθω μαζί με τα υπόλοιπα μέλη ώστε να είμαστε αντάξιοι της ιστορίας της ομάδας μας και της πόλης μας.»

  Ποιες είναι οι πρώτες προτεραιότητες σου για τον ερασιτέχνη;
  «Αν και είναι ακόμα νωρίς για στόχους, θα ήθελα να συνεχίσουμε το επιτυχημένο έργο των ακαδημιών μας τα τελευταία χρόνια και να δημιουργήσουμε ένα σύλλογο παλαιμάχων για να τιμήσουμε την ιστορία της ομάδας μας και φυσικά να μην την ξεχνάμε. Να δέσουμε το νέο με το παλιό. Φυσικά, υπάρχουν και άλλα πράγματα στο μυαλό μας, όπως διάφορες δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα γιατί ο αθλητισμός ενώνει και δυναμώνει τις ανθρώπινες σχέσεις.»

  Να υποθέσουμε ότι και λόγω του ότι είσαι και τεχνικός διευθυντής στην ΠΑΕ οι σχέσεις αλλά και η συνεργασία των δυο διοικήσεων θα είναι άριστη σε όλα τα επίπεδα;
  «Αυτό είναι δεδομένο γιατί δεν μπορεί να μη συνυπάρχουν αυτοί οι δυο οργανισμοί. Ερασιτέχνης και ΠΑΕ πρέπει να είναι “ένα” για το καλό όλων. Δε χωράνε διχόνοιες και μικροπρέπειες γιατί ο Θεσπρωτός είναι πάνω από όλους μας, ειδικά αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή που η ομάδα μας αγωνίζεται στις κορυφαίες επαγγελματικές κατηγορίες της χώρας. Διοίκηση, ομάδα και φυσικά ο κόσμος πρέπει να είμαστε ΕΝΑ.»

  Πώς θα αξιοποιήσετε τα τμήματα υποδομής της ομάδας;
  «Σε συνεργασία με τους προπονητές μας και κάποιους ανθρώπους οι οποίοι θα εξελίξουν το έργο τους, θέλουμε να βγάλουμε παιδιά τα οποία θα είναι πάνω απ’ όλα σωστοί αθλητές, φίλαθλοι, άνθρωποι και όνειρο όλων είναι να μπορούν να επανδρώσουν στο μέλλον τη 1η ομάδα. Φυσικά, δίπλα μας θα έχουμε τον προπονητή της ομάδας μας, κ. Χουάν Ραμόν Ροτσα, με την εμπειρία και τις γνώσεις του για να μας στηρίξει σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.»

  Υπάρχει σκέψη ώστε ο σύλλογος να δημιουργήσει και άλλα τμήματα σε άλλα αθλήματα;
  «Αυτή είναι μια μεγάλη επιθυμία αλλά και ταυτόχρονα ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα. Θα βάλουμε κάτω τις δυνατότητες μας, τις υπάρχουσες συνθήκες και θα κινηθούμε ανάλογα.»

  Δυο λόγια για το τοπικό ποδόσφαιρο της Θεσπρωτίας;
  «Δυστυχώς είναι μια λυπηρή εικόνα. Φυσικά, πρέπει όλοι από την πλευρά μας να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για το τοπικό ποδόσφαιρο. Ότι περνάει από το χέρι μας για να ξαναπάρει ζωή το πρωτάθλημα Θεσπρωτίας ώστε να υπάρχουν πάλι κίνητρα στους ανθρώπους που τρέχουν και επενδύουν στις ομάδες, στους προπονητές και φυσικά στους νέους αθλητές. Σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι μια ποδοσφαιρική χρόνια με επιτυχίες και υγεία πάνω απ’ όλα!»

  Τέλος, θα ήθελες να αναφέρεις δυο λόγια για την προηγούμενη διοίκηση;
  «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ, στα μέλη και στον πρόεδρο, σαν αθλητής και σαν φίλαθλος του Θεσπρωτού γιατί η θητεία τους συνδυάστηκε με τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της ομάδας μας! Ελπίζω και εύχομαι να είμαστε άξιοι συνεχιστές της προσπάθειας τους.»

  • P