• Παράταση για το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων

  552 προβολές
 • Μέχρι τα μέσα Μαρτίου και όχι στις 15/2…

  …θα μπορούν να γίνουν οι εκλογές στις Ομοσπονδίες. Παράταση και στις προθεσμίες για το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων ανακοίνωσε η ΓΓΑ.
  Ο νέος αθλητικός νόμος προέβλεπε εκλογές στις Ομοσπονδίες μέχρι τις 15/2/2021 ωστόσο το lockdown και η πανδημία του κορωνοϊού αλλάζουν τα δεδομένα.

  Από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ανακοινώθηκε την Πέμπτη 6/11, ότι οι εκλογές στις Ομοσπονδίες θα πρέπει να γίνουν μέχρι τις 15/3/2021.

  Επίσης, λόγω των έκτακτων μέτρων περιορισμού της πανδημίας, η προθεσμία θεραπείας επί των παρατηρήσεων στις αιτήσεις των σωματείων για την εγγραφή στο μητρώο αθλητικών σωματείων παρατείνεται για ένα μήνα, μέχρι τις 31/12/2020. Για τα σωματεία που δεν έχουν υποβάλλει ακόμη όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά η προθεσμία παρατείνεται για τις 31/12/2020 και η προθεσμία θεραπείας μέχρι τις 22/1/2021.

  Να σημειωθεί ότι για να έχουν δικαίωμα στις εκλογές τα σωματεία θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο συγκεκριμένο μητρώο (μόνο 352 σωματεία σε όλη τη χώρα το έχουν κάνει μέχρι στιγμής) ενώ η ΕΠΟ, στις εκλογές της οποίας ψηφίζουν Ενώσεις, θα συνεδριάσει την Τρίτη για να αναβάλει τις εκλογές από τις 23/11 στα μέσα Δεκεμβρίου.

  Το δελτίο Τύπου της ΓΓΑ αναφέρει τα εξής:

  Λόγω των έκτακτων μέτρων περιορισμού της πανδημίας, τα οποία ανακοινώθηκαν από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και θα ισχύουν πανελλαδικά όλο τον Νοέμβριο, επιβάλλεται να τροποποιηθούν αναλόγως και οι τρέχουσες προθεσμίες θεραπείας και ολοκλήρωσης των αιτήσεων εγγραφής των ερασιτεχνικών σωματείων στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ.

  Έτσι, με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2020, αντί της 30ης Νοεμβρίου 2020, ως η προθεσμία θεραπείας επί των παρατηρήσεων στις αιτήσεις των σωματείων, των οποίων ο έλεγχος ολοκληρώθηκε έως τις 31 Οκτωβρίου.

  ΠΗΓΗ: sdna.gr

  • P