• ΠΣΑΠ: Ζήτησε την έναρξη των Super League 2 και Football League

  284 προβολές
 • Ο Σύνδεσμος των ποδοσφαιριστών έστειλε επιστολή…

  …σε Κικίλια, Αυγενάκη, Χαρδαλιά, Μαυρωτά, μέσω της οποίας αιτήθηκε να διεξαχθούν κανονικά τα δύο πρωταθλήματα.

  Επιστολή μέσω της οποίας ζητά να επιτραπεί να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα της Super League 2 και Football League έστειλε ο ΠΣΑΠ σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

  Πιο συγκεκριμένα ο Σύνδεσμος των Ποδοσφαιριστών απευθύνθηκε στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά και τους μετέφερε το μεγάλο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί σε περίπτωση που δεν αρχίσουν τις επόμενες ημέρες, όπως έχουν προγραμματιστεί.

  Παράλληλα στέκεται και στο οξύ οικονομικό πρόβλημα που θα προκύψει στις τάξεις των παικτών των δύο κατηγοριών, εφόσον δεν γίνουν άμεσα τα παιχνίδια.

  ΠΣΑΠ: Αναλυτικά η επιστολή

  Αξιότιμοι κύριοι,

  Ενόψει της έκδοσης Κοινής Υπουργικής Απόφασης, δυνάμει της οποίας θα εξειδικεύονται τα αθλητικά μέτρα που θα εφαρμοσθούν, θέτουμε υπόψη σας τα εξής:

  Ήδη, από το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου, οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές επέστρεψαν στις ομαδικές προπονήσεις, ενώ μέχρι σήμερα έχουν προπονηθεί 46 ομάδες με δύναμη άνω των 1.000 αθλητών.

  Εν συνεχεία, έχουν διεξαχθεί 128 επίσημα παιχνίδια συμπεριλαμβανομένων τόσο εκείνων των ομάδων μας στις διοργανώσεις της UEFA, όσο και των εθνικών ομάδων και αν προσθέσουμε και τα φιλικά προετοιμασίας ο αριθμός ξεπερνά τους 200 αγώνες.

  Συνεπώς, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 4.000 προπονήσεις, ενώ  βρέθηκαν μόνο 38 θετικά κρούσματα, εκ των οποίων τα 20 περιορίστηκαν σε τρεις συγκεκριμένες ομάδες.

  Το γεγονός αυτό αποδεικνύει περίτρανα, αφενός μεν ότι στο χώρο του ποδοσφαίρου σημειώθηκε ελάχιστη διασπορά του ιού, αφετέρου δε ότι το υγειονομικό πρωτόκολλο εφαρμόστηκε με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα.

  Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στην περίπτωση αναστολής των πρωταθλημάτων της Α2 και Β’ Εθνικής Κατηγορίας Ποδοσφαίρου (Super League 2 – Football League), αυτό συνεπάγεται αυτόματα πως η ενδεχόμενη επίσημη έναρξη αυτών θα μετατοπισθεί με μαθηματική ακρίβεια για το 2021, καθώς απαιτούνται τουλάχιστον 20-30 ημέρες για την ελάχιστη προετοιμασία των ομάδων, με άμεσο και αναπότρεπτο κίνδυνο να μην είναι εφικτή η ολοκλήρωση των εν λόγω πρωταθλημάτων λόγω χρονικής πίεσης.

  Δυστυχώς, αυτό θα επιφέρει την πλήρη οικονομική και επαγγελματική καταστροφή των ΠΑΕ και των μελών μας, αλλά και χιλιάδων ακόμη οικογενειών, συνυπολογιζομένου του συνόλου των εργαζομένων στις ως άνω ΠΑΕ.

  Υπό τα ανωτέρω δεδομένα, αιτούμαστε να εξαιρεθούν από τα μέτρα οι δυο επαγγελματικές κατηγορίες και να τους επιτραπεί να αγωνιστούν κανονικά υπό την προϋπόθεση της αυστηρής τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου, η οποία έχει αναμφισβήτητα αποδείξει την αποτελεσματικότητά της.

  • P