“Δήμιος” του Θεσπρωτού ο Λουκάο

Ο βραζιλιάνος εκτέλεσε τρεις φορές τους κιτρινόμαυρους.

O Λούκας Μάρκος Μειρέλες, ή πιο απλά Λουκάο, ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Απόλλωνα στη νίκη του με 3-2 στην Ηγουμενίτσα. Ο πανύψηλος επιθετικός, είναι 22 ετών και αποκτήθηκε φέτος το καλοκαίρι από ομάδα της πρώτης κατηγορίας του Κοσόβου. Μάζι με τους άλλους δύο βραζιλιάνους, Μαρκολίνο και Λούκας Ράμος δημιούργησαν πολλα προβλήματα στον Θεσπρωτό.
To 0-1 στο 24′:  Ο Κουρτεσιώτης έκοψε την πάσα του Βαγγ. Κωνσταντίνου, και έβγαλε την κάθετη πάσα στο Μαρκολίνο. Εκείνος με εξαιρετικό σκάψιμο από αριστερά, πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Κωνσταντάκο και ο Λουκάο δεν είχε παρά να στείλει με μια κεφαλιά πάνω στη γραμμή τέρματος τη μπάλα στο βάθος της εστίας. Δεν υπάρχει οφσάιντ ούτε στην πάσα του Κουρτεσιώτη (ο Μαρκολίνο καλύπτεται) ούτε και στο γύρισμα του Μαρκολίνο (ο σκόρερ βρίσκεται πίσω από την μπάλα τη στιγμή της σέντρας).
Το 0-2 στο 35΄: Η άμυνα του Θεσπρωτού “ξέχασε” τον Λουκάο, με τον βραζιλιάνο να κάνει κίνηση πίσω από την πλάτη των Μπέρτζο και Πανταζή, μετά την πάραλληλη πάσα του Τασιουλή και να σκοράρει με κοντινό πλασέ σε κενό τέρμα. Οριακή αυτή η φάση από πλευράς οφσάιντ, με τον βοηθό διαιτητή να μην υποδεικνύει κάτι.
Το 0-3 στο 55′: Ο Λούκας Ράμος πέρασε από αριστερά τον Σταυρίδη με τον αμυντικό του Θεσπρωτού να αναγκάζεται να ανατρέψει τον βραζιλιάνο προτού φανεί περισσότερο απειλητικός, υποπίπτοντας σε πέναλτι. Ο Λουκάο εκτέλεσε στην αριστερή γωνία, ο Κωνσταντάκος τεντώθηκε, βρήκε τη μπάλα με τα δάχτυλά του, αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει το 0-3.

P