• Στις 28/10 η έναρξη του Κυπέλλου Ελλάδας

  410 προβολές
 • Το Κύπελλο Ελλάδας θα αρχίσει για την σεζόν 2020/21 στις 28 Οκτωβρίου.

   

  Συγκεκριμένα ο τρόπος διεξαγωγής είναι:

  Στην 1η φάση θα λάβουν μέρος οι 53 κυπελλούχοι των Ενώσεων. Μετά από κλήρωση μια ομάδα θα περάσει άνευ αγώνα, ενώ οι υπόλοιπες 52 θα χωριστούν σε 6 ζώνες με γεωγραφικά κριτήρια και θα δημιουργήσουν 26 ζευγάρια όπου μετά από μονούς αγώνες θα προκύψουν 26 νικήτριες ομάδες συν την μια που πέρασε άνευ αγώνα, όταν δεν υπάρχει νικητής στα 90 λεπτά θα έχουμε ημίωρη παράταση και πέναλτι αν χρειαστούν.

   

  2η φάση: Οι 27 ομάδες που πέρασαν από την πρώτη φάση μετά από κλήρωση, θα κατανεμηθούν σε 4 ζώνες με γεωγραφικά κριτήρια. Η μία ομάδα θα περάσει άνευ αγώνα συνολικά θα δημιουργηθούν 13 ζευγάρια.

   

  3η φάση: Θα συμμετάσχουν οι νικήτριες ομάδες της Β φάσης και η ομάδα που πέρασε άνευ αγώνα. Σε αυτή την φάση συμμετέχουν και οι 19 ομάδες της Football League ανάμεσα τους και ο Θεσπρωτός. Σύνολο 33 ομάδες, έτσι θα σχηματιστούν 2 γκρούπ δυναμικότητας το πρώτο γκρούπ από τις 14 ομάδες που προκρίθηκαν από την 2η φάση και το 2ο από τις ομάδες της Football League, θα δημιουργηθούν 14 ζευγάρια. Από το 2ο γκρουπ δυναμικότητος παραμένουν πέντε ομάδες και διεξάγεται εκ νέου κλήρωση από την οποία προκύπτουν δύο (2) ζευγάρια. Η μία (1) που παραμένει μετά. την κλήρωση προκρίνεται στην επόμενη Φάση άνευ αγώνα.

   

  Προκρίνεται μία ομάδα.

   

  Συνολικά θα προκριθούν δέκα επτά (17) ομάδες .

   

  Οι αγώνες είναι μονοί και διεξάγονται στις έδρες των αδυνάτων (1ο γκρουπ). Οι δύο αγώνες μεταξύ των τεσσάρων ομάδων της Football League θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων που κληρώθηκαν πρώτες.

   

  Σύνολο αγώνων :16

   

  4η φάση: Συμμετέχουν οι δέκα επτά (17) ομάδες που προκρίθηκαν από την 3η Φάση και οι 12 ομάδες της Super League2. Σύνολο ομάδων είκοσι εννέα (29). Σχηματίζονται δυο γκρουπ δυναμικότητας. Το πρώτο (1ο) γκρουπ δυναμικότητας, αποτελείται από τις δέκα επτά (17) ομάδες που προκρίθηκαν από την 3η Φάση και το δεύτερο (2ο) γκρουπ δυναμικότητας, από τις δώδεκα( 12 ) ομάδες της Super League2. Μετά από κλήρωση δημιουργούνται δώδεκα (12) ζευγάρια. Οι αγώνες είναι μονοί και διεξάγονται στις έδρες των αδυνάτων (1ο γκρουπ).

   

  Προκρίνονται 12 ομάδες.

   

  Μετά την διαδικασία κλήρωσης παραμένουν στην κληρωτίδα πέντε (5) ομάδες και διεξάγεται εκ νέου κλήρωση από την οποία προκύπτουν δύο (2) ζευγάρια Οι δύο αγώνες μεταξύ των τεσσάρων ομάδων που προέκυψαν από την δεύτερη κλήρωση θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων που κληρώθηκαν πρώτες.

   

  Προκρίνονται 2 ομάδες.

   

  Η μια (1) ομάδα που παραμένει στην κληρωτίδα προκρίνεται στην επόμενη Φάση άνευ αγώνα.

   

  Προκρίνεται 1 ομάδα

   

  Συνολικά θα προκριθούν δέκα πέντε (15) ομάδες.

   

  Σύνολο αγώνων :14

   

  5η φάση: Συμμετέχουν οι 14 νικήτριες ομάδες της 4ης ΦΑΣΗΣ, η (1) μια ομάδα που προκρίθηκε άνευ αγώνα και οι έντεκα (11) ομάδες της Super League Interwetten ( εξαιρούνται οι ομάδες ΑΕΚ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΠΑΟΚ ). Σχηματίζονται δυο γκρουπ δυναμικότητας. Το πρώτο (1ο) γκρουπ, , αποτελείται από τις δέκα πέντε (15) ομάδες που προκρίθηκαν από την 4η Φάση και το δεύτερο (2ο) γκρουπ, αποτελείται από τις έντεκα (11) του πρωταθλήματος Super League Interwetten. Οι αγώνες είναι μονοί και διεξάγονται στις έδρες των αδυνάτων (1ο γκρουπ).

   

  Προκρίνονται 11 ομάδες

   

  Οι τέσσερις (4) ομάδες που θα παραμείνουν στην κληρωτίδα αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της κλήρωσης θα αγωνισθούν μεταξύ τους, με γηπεδούχο ομάδα την ομάδα που κληρώθηκε πρώτη.

   

  Προκρίνονται 2 ομάδες

   

  Συνολικά θα προκριθούν δέκα τρεις (13) ομάδες.

   

  Σύνολο αγώνων :13

   

  6η φάση: Συμμετέχουν οι 13 ομάδες που προκρίθηκαν από την 5η ΦΑΣΗ και οι 3 ομάδες του πρωταθλήματος Super League Interwetten ( ΑΕΚ-Ολυμπιακός–ΠΑΟΚ ).

   

  Θα κατανεμηθούν σε δυο γκρουπ δυναμικότητας σύμφωνα με την βαθμολογική τους κατάταξη στη περίοδο 2019-2020.

   

  Θα διεξαχθεί κλήρωση έδρας. Οι αγώνες θα είναι διπλοί.

   

  Θα προκριθούν οκτώ (8) ομάδες .

   

  Σύνολο αγώνων :16

   

  7η φάση: Συμμετέχουν οι 8 ομάδες που προκρίθηκαν από την 6η ΦΑΣΗ. Σχηματίζονται μετά από κλήρωση 4 ζευγάρια και προκρίνονται 4 ομάδες. Γηπεδούχος είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Οι αγώνες είναι διπλοί.

   

  Σύνολο αγώνων:8

   

  8η φάση: Συμμετέχουν οι 4 ομάδες που προκρίθηκαν από την 7η ΦΑΣΗ. Σχηματίζονται μετά από κλήρωση 2 ζευγάρια και προκρίνονται 2 ομάδες. Γηπεδούχος είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Οι αγώνες είναι διπλοί.

   

  Σύνολο αγώνων: 4

   

  Οι δύο (2) νικήτριες ομάδες προκρίνονται στον Τελικό .

   

  Στην 6η, 7η και 8η φάση που οι αγώνες είναι διπλοί, για την ανάδειξη του νικητή (υπέρ)ισχύει το εκτός έδρας γκολ και στην περίπτωση που υπάρξουν δύο (2) όμοια αποτελέσματα, στον 2ο αγώνα ακολουθεί ημίωρη παράταση και αν πάλι δεν αναδειχθεί ο νικητής, θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία των πέναλτι.

   

  Τελικός Αγώνας Κυπέλλου:

   

  Η ημερομηνία διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα ορίζεται η 22/05/2021.

   

  Ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο, ήτοι σε γήπεδο που δεν αποτελεί την έδρα καμίας από τις δύο ομάδες που συμμετέχουν σ΄ αυτόν και το οποίο θα ορισθεί με νεότερη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. Η Ε.Π.Ο. επίσης δύναται να αποφασίσει ως έδρα του τελικού, γήπεδο που ανήκει σε ξένη ομοσπονδία.

  Σπύρος Καρακίτσος

  • P