• Τα δεδομένα για τη Γ’ Εθνική

  511 προβολές
 • Το σχέδιο για την επιστροφή της Γ’ Εθνικής στη δράση…

  …βρίσκεται στα σκαριά ωστόσο, τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, καθώς και από τη πορεία της πανδημίας στη χώρα το επόμενο διάστημα.

  Πρόσφατα, υπήρξε ευρεία τηλεδιάσκεψη για την τύχη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, στην οποία πήραν μέρος, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Εκφράστηκε η επιθυμία για τη συνέχιση του πρωταθλήματος, μόνο όμως, σε αυστηρό υγειονομικό πλαίσιο, το οποίο ακολουθείται στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

  Έτσι αποφασίστηκε να συνταχθεί από την Υγειονομική Επιτροπή της ΕΠΟ ένα αυστηρό πρωτόκολλο, το οποίο θα τεθεί προς έγκριση στις αρμόδιες υπηρεσίες της Γ.Γ.Α., προκειμένου σε πρώτη φάση να ξεκινήσουν οι προπονήσεις των ομάδων.

  Όπως είναι κατανοητό το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το οικονομικό βάρος για τα απαραίτητα τεστ, στα οποία θα υποβάλλονται οι ποδοσφαιριστές, καθώς οι διοικήσεις των συλλόγων δεν είναι σε θέση να αντέξουν το κόστος.

  Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η λύση που προωθείται και βρίσκεται ήδη υπό συζήτηση είναι να δοθεί μια κρατική επιχορήγηση στις ομάδες που θα αφορά αποκλειστικά τα έξοδα για τα τεστ. Πρόκειται για έναν μεγάλο σκόπελο που αν ξεπεραστεί, αυτόματα ανοίγει ο δρόμος της επιστροφής, πάντα υπό προϋποθέσεις.

  Φυσικά θα χρειαστεί χρόνος και το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά τις 10-15 Ιανουαρίου, προκειμένου να συνταχθούν και να συζητηθούν όλα τα παραπάνω σε θεσμικό πλαίσιο, ενώ όπως προαναφέραμε, σημαντικό ρόλο θα παίξει και η πορεία της πανδημίας στη χώρα.

  Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για τη σύσκεψη και το μέλλον της Γ’ Εθνικής:

  «Ευρεία σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ κ. Παναγιώτη Διακοφώτη, του προέδρου του ΠΣΑΠ κ. Γιώργου Μπαντή, του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γιώργου Μαυρωτά, του μέλους της ιατρικής επιτροπής της Γ.Γ.Α. κ. Οδυσσέα Παξινού και εκπροσώπων των ποδοσφαιριστών των ομάδων της Γ’ Εθνικής.

  Αντικείμενό της ήταν η επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών και η έναρξη του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας Γυναικών, εντός του πλαισίου που καθορίζει η εφαρμογή των μέτρων κατά της πανδημίας του COVID-19.

  Δεδομένης της κοινής επιθυμίας για επιστροφή στα γήπεδα, εκφράστηκε η βούληση όλων των πλευρών για αυστηρή τήρηση των προϋποθέσεων επανέναρξης των πρωταθλημάτων.

  Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η υποβολή, εκ μέρους της Υγειονομικής Επιτροπής της ΕΠΟ, στις αρμόδιες υπηρεσίες της Γ.Γ.Α., προς έγκριση, υγειονομικού πρωτοκόλλου, το οποίο θα περιλαμβάνει τουλάχιστον τα 9 προαπαιτούμενα που ισχύουν για όλα τα εθνικά πρωταθλήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, έτσι ώστε -τηρουμένων των οδηγιών του πρωτοκόλλου- να επαναρχίσουν οι προπονήσεις».

  Stisentra.gr

  • P