• Τα τελευταία σενάρια για την Γ’ Εθνική

  495 προβολές
 • Κατ’ αρχή θα πρέπει να αναφέρουμε ότι πιθανότατα το τι ακριβώς θα συμβεί στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα αποφασιστεί στις 28 Απριλίου…

  …όταν θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

  Μέχρι τότε θα γίνουν διάφορες διεργασίες, προτάσεις κ.τ.λ. για τις αποφάσεις που θα παρθούν.

  Οι ενώσεις πιέζουν για αναδιάρθρωση, σίγουρα όταν ένα πρωτάθλημα μένει  λίγο πριν τη λήξη του, υπάρχουν πολλές ομάδες που επηρεάζονται τόσο για την άνοδο όσο και για την αποφυγή του υποβιβασμού.


  Τα τελευταία νέα που έρχονται από το μέτωπο της Γ’ Εθνικής αναφέρουν τα εξής:

  – Σε περίπτωση οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος τα σενάρια που εξετάζονται είναι να ανεβούν όλες οι πρωταθλήτριες ομάδες στην Φούτμπολ Λιγκ.

  – Όσον αφορά τον υποβιβασμό θα υποβιβασθούν οι ομάδες που απέχουν 5 βαθμούς από την ζώνη του υποβιβασμού. (αν ισχύσει αυτό τότε τα Μετέωρα μένουν στην κατηγορία).

  Από εκεί και πέρα οι ομάδες που θα ανέβουν από τα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα πιθανότατα θα είναι αυτές που ήταν στην πρώτη θέση, ενώ σε περίπτωση που δεν φτάνουν οι ομάδες στην Γ’ Εθνική τότε θα ανεβούν και οι δευτεραθλήτριες.


  Για τα κύπελλα των ενώσεων υπάρχει ένα σενάριο που λέει ότι κυπελλούχος θ’ αναδειχθεί η ομάδα που είναι στην μεγαλύτερη κατηγορία ή αυτή που έχει καλύτερη βαθμολογία. Άλλωστε οι κυπελλούχες πρέπει να συμμετάσχουν στο κύπελλο Ελλάδος της νέας σεζόν.

  – Όλα όσα διαβάσατε παραπάνω όπως υποστηρίζει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “Πελλοπόνησος” pelop.gr υπάρχει ήδη μια πρώτη ανεπίσημη ενημέρωση από τις Ενώσεις προς την ΕΠΟ και το αντίστροφο. Είναι το επικρατέστερο σενάριο για όλες τις ερασιτεχνικές Κατηγορίες, χωρίς να αποκλείονται επιμέρους λύσεις μέχρις 28 Απριλίου, που θα συνεδριάσει η Ε.Ε. της Ομοσπονδίας.

  – Tέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι χθες κατατέθηκε στην Βουλή από τον Λευτέρη Αυγενάκη η τροπολογία για τον τρόπο ολοκλήρωσης των αθλητικών διοργανώσεων της περιόδου 2019-20. Με την τροπολογία δίνεται η δυνατότητα στις αθλητικές ομοσπονδίες και Ενώσεις, να τροποποιήσουν με αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου ή της εκτελεστικής επιτροπής τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων τους για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο (2019-20) ανοίγοντας τον δρόμο για αναδιαρθρώσεις.

  Η διάταξη προβλέπει ότι «επιτρέπεται η κατ΄εξαίρεση τροποποίηση, με άμεση ισχύ, των κανονισμών διάρθρωσης, οργάνωσης και διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων, ομαδικών και ατομικών αθλημάτων, σε επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό επίπεδο, καθώς και των σχετικών προκηρύξεων.
  Οι τροποποιήσεις που θα αποφασιστούν από τα αρμόδια όργανα της κάθε ομοσπονδίας ή διοργανώτριας αρχής, δεν απαιτείται να επικυρωθούν από γενική συνέλευση. Σημειώνεται ότι η διάταξη αυτή ισχύει αποκλειστικά για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο».

  Sportskalampaka.gr

  • P