• Υποχρέωση της ΕΡΤ να δείξει SL2/FL

  595 προβολές
 • Με τα γήπεδα κλειστά λόγω κορονοϊού η ΕΡΤ έχει υποχρέωση να «δείξει» παιχνίδια της SL2-FL.

  Από την στιγμή που όλα ξεκαθάρισαν για την Super League 2 και την Football League (απομένει ο διαχωρισμός των ομάδων σε βόρειο και νότιο), το πιο κρίσιμo ζήτημα δεν είναι άλλο από το τηλεοπτικό μέτωπο. Στην πρώτη επαφή με την ΕΡΤ αν και έγινε σε καλό κλίμα, δεν φάνηκε να μπαίνει το νερό στο αυλάκι.

  Το κρατικό κανάλι θέλει να αξιολογήσει το προϊόν και να δει τι θα βγάλει από τον… κουμπαρά. Περίπου 55 εκ. ευρώ έχει να διαθέσει ως μπάτζετ, όμως, το σκέφτεται να αναλάβει ένα πακέτο αγώνων για την SL2-FL με το ίδιο κόστος, όπως άλλωστε πρότεινε και η διοργανώτρια.

  Super League 2 και η Football League δεν ζήτησαν παράλογα πράγματα. Σχεδόν όσα και πέρυσι – για να μην πούμε και λιγότερα κατά πληροφορίες μας- ώστε να λυθεί το θέμα πριν την σέντρα των πρωταθλήματων.

  Στο πρόσφατο ΔΣ της SL2-FL ξεχώρισαν οι αποφάσεις περί επαναδιαπράγματευσης με την ΕΡΤ προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή οι κατηγορίες να έχουν τηλεοπτική κάλυψη, την οποία δικαιούνται. Στο πλαίσιο αυτό ήδη στάλθηκε επιστολή για άμεση συνάντηση με τα… βαριά «χαρτιά» της κυβέρνησης, τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, για άμεση συνάντηση.

  Μέχρι να καθίσει κάπου η… μπίλια το τηλεοπτικό θα παραμένει στην πρώτη γραμμή της διοργανώτριας. Πρόκειται άλλωστε για την σημαντικότερη πηγή εσόδων των ομάδων και στις εποχές που ζούμε, όλα είναι θέμα επιβίωσης. Ακόμα και στο ποδόσφαιρο.

  Με την ΕΡΤ να μην έχει πλέον πάνω της τηλεοπτικά συμβόλαια ΠΑΕ της SL1 και να βγαίνει «κερδισμένη» από τη διακοπή λόγω κορονοϊού, το ερώτημα είναι ένα: τι ποδοσφαιρικό προϊόν έχει να δείξει ως κρατικό κανάλι μέχρι το EURO του καλοκαιριού;

  Είναι υποχρέωση της να προσφέρει στον Έλληνα φίλαθλο αγώνες και από τις κατηγορίες της SL2-FL. Αλλιώς ποιο το νόημα να τρέχει «ομάδα εργασίας» με τη συμβολή του Λευτέρη Αυγενάκη για την ανασυγκρότηση του ελληνικού ποδοσφαίρου, εάν το κρατικό κανάλι γυρίσει την πλάτη τώρα που χρειάζεται να κινητοποιηθεί.

  Mikriliga.com

  • P